Bettina Walkiers

De Roze Mars

My progress

Steps

612,898

Steps goal

0

My Achievements

My Updates

1 november, afscheidsblogje

Thursday 2nd Nov

Alles zindert nog na. De rollercoaster van een maand oktober. Heel veel leuke vrienden ontmoet, in combinatie met het wandelen. Te voet naar de fitness, te voet tussen mijn onderbroken shiften, inkopen doen in mijn stadje, te voet. 

De giften, in het begin van de maand. Dan als cadeautje tussenin nog een gift. En de 31ste, de massasprint, die overweldigend was.

Ik eindigde als 116de stapper van 8367 stappen in het totaal. En ergens is er ook een rangschikking betreft de giften, maar ik vind het niet meer terug. In het begin van de maand stond ik als 3de ! Zonde dat ik het niet vinden kan. Ach ja.

Een laatste gedachte rond de Roze Mars. Deze Roze Mars stopt, maar ... u weet het wel, kanker stopt niet. Blijf geven om de mensen rondom je. Ik werk in een rusthuis en ik zie dagelijks hoe het leven op het einde is. Wat écht belangrijk is. Maak de juiste keuzes. 

Ik moest jullie nog iets vertellen, he. Wat Top Secret was. We kregen van de directeur de opdracht om te zwijgen en er niets over te 'posten'. 

Een maand lang heeft er een bekende vlaming in ons rusthuis gewoond. Hij integreerde zich, zoals een echte bewoner, beleefde alles (bijna alles) mee. Er liep een hele crew rond van wel 10 man (soms meer), overal geluidsmannen, cameramannen, producers, ... Er werd zelfs met drones gefilmd.

Deze ene BV had effectief een kamer, een plaatsje in de eetzaal, zat in de telling inbegrepen. Deze BV bracht andere BV's binnen, die de BV kwam bezoeken. Er is een quiz geweest met mensen die heel slim waren met BV's, en er is een chefkok geweest die heel wat sterren bezit. 

Ik en anderen zijn vaak gefilmd geweest, alsook de geïnterviewd. Ook heb ik opnames doen mislukken, omdat ik heel gemotiveerd door het beeld liep omdat een bewoner belde. Of omdat het stil moest zijn, maar mijn werk-gsm ging af. 

Van 1 oktober tot 31 oktober zaten we precies op de medialaan. De meeste bewoners vonden het geweldig. Voor ons als personeel was het wat gemixt. Leuk initiatief, maar soms wat onpraktisch, aangezien we ons job moesten doen en hier al wel eens in geremd waren. Maar ondanks dat, wat moet je nu weten ?

In april 2024, op play4, gaan er 6 afleveringen komen, met een BV, op mijn werkplaats. Ik ken er iedereen ! Ik ben heel benieuwd. Jezelf op TV zien is altijd confronterend, he, maar ja, op het einde van je leven, is het niet belangrijk. Het kan alleen maar plezant zijn. 'Het leven zoals het is.' heb ik horen vallen, dat de titel is van het programma.

Ik ben dus heel benieuwd. Kijken jullie ook ?

Mvg
Bettina

31 oktober #thinkpink #derozemars #dag31

Wednesday 1st Nov
De laatste 'RozeMarsDag'. Jongens toch, wat een maand ! Gisteren dan toch de kaap van 1000 euro kunnen kloppen en de 600000 stapjes. Zalig !

Een drukke agenda vandaag, want we sluiten de Roze Mars af, tesamen met mijn vriendje, en Ilse en Erik. We gaan symbolisch een kleine wandeling doen, in Kessel Statie, en daarna klinken met Rosé en lekkere kleine tapas. Toegekomen bij Ilse en Erik, eerst een klein aperitiefje, bijpraten over de avontuurlijke maand oktober, en genieten van de warmte van de stoof. En zonder afspreken, hadden we allemaal roze dingen aan, roze polo's, roze trui, roze sokken, roze veters, roze regenjas. Het was een echte roze parade !

Uiteindelijk vertrokken, en door de woonwijken gewandeld, en geluk gehad, want de weergoden waren ons goed gezind. Ze hadden heel veel regen gegeven. Het bleef echter droog ! We waren gewapend met onze regenvesten en waterdichte  schoenen, maar het is niet nodig geweest. Toen we terug toekwamen na deze korte wandeling, begon het te druppelen, en serieus te gieten. Dank u, roze wolk, om ons droog te houden !

Heerlijk geknabbeld, bijgepraat, gelachen, auto's bewonderd (de mannen) en genoten. 

We reden door rond 16.30u, want er was nog een familiefeestje gepland, en ook daar vierden we verder.
Onderweg pingde mijn gsm constant met berichtjes van Ilse. 
'Er is nog 50 euro gestort !'
'Nog een donatie, amai.'
'Weer een storting !!!'

Ik kon het niet echt vatten, maar de broer van Ilse deed een warme oproep aan heel wat dichte vrienden en kennissen, vertelde over mijn initiatief, en er werd dus gestort.

ON-GE-LOO-FE-LIJK !!!!!

Terwijl ik 's avonds redelijk vroeg in bed kroop, bleef mijn gsm pingelen. 
Het leek wat onrealistisch.

Ik geef het totaal van de stapjes van vandaag, tesamen met mijn vriend, Ilse en Erik : 10614 stapjes !

Maar, het resultaat van een maand stappen 

612898 stapjes gezet van 1 tot 31 oktober !
= 459 km

2834 euro ingezameld

Morgen nog 1 blogje. Dan onthul ik het grote geheim ! 

Bettina

30 oktober #thinkpink #derozemars #dag30

Tuesday 31st Oct
Wat een dagje, zeg. Heerlijk dagje. Deze ochtend gingen mijn vriend en ik een eerste les 'Bodypump' meedoen in de fitness. We hadden die les al vaak bekeken vanachter de venster. Het zal er heel indrukwekkend uit. Een barbell, gewichten, steps met verhogingen, en heel gedisciplineerd. Een mix van mannen en vrouwen. Het leek me mega zwaar. 

Met goeie moed gingen we deze les tesamen eens meedoen. Dus we reserveerden ons plaatsje.  De sfeer was heel relaxed. De mensen leken mekaar allemaal goed te kennen. En het is echt een mix van mensen, jong, minderjong, ... Een man kwam ons begroeten. 'Ik ben Leo, ik zie dat jullie benieuwd rondkijken, zijn jullie hier voor de eerste keer ?'. Ge-wel-dig, die sfeer. Het doet me terugdenken aan mijn dansschooltje. Nieuwe dansers werden automatisch meegenomen door 'de vaste ploeg'. Dan zit het goed. 

Na een korte introductie van de lesgeefster, begonnen we eraan. Heel stoer begonnen we met de Barbell, met het lichtste gewicht eraan voor mij, en maar buigen en strekken en dan met losse gewichten, dan op de step liggen, dan weer pompen, dan de armen, dan de buik, ... de wissels gingen snel, maar dat geeft een leuke dynamiek en zorgt dat je niet te veel nadenkt. Bij de belangrijke stukken, ff pauze, terug de techniek uitleggen, en dan 'play', weg zijn wij ! 

Ik heb veel gelachen in de les, het was leuk. Mijn vriendje stond helemaal in het zweet, ik had vooral spierpijn. Amai, dat belooft voor morgen ! Gelukkig heb ik morgen een vrije dag. (hoewel het bij mij de 2de dag nog erger is). 

Na de les snel nog even naar de winkel, douchen en eten. 
Een korte late shift stond me te wachten. Bij het binnenkomen, sprak de directeur me aan, over iets 'extra top secret'. Toch wat stress, hoor, ja, ik wil dat wel doen, maar dan ga je nadenken, natuurlijk. Ondertussen ken ik mezelf en weet ik hoe ik mezelf kan sussen. Bezig zijn, bezig zijn, bezig zijn.

Het 'extra top secret' ding, vond plaats in mijn pauze, dat dan weer heel erg uitliep. Het is (hoop ik) goed verlopen, ik laat het los, ik kan er nu niets meer aan veranderen. Mijn collega stond even alleen, op dat moment, dus toch wat schuldgevoel en er direct terug volle bak ingevlogen. Ik dacht, nou, nu moeten we wel wat tijd inhalen. Maar het verliep echt vlot. Zelfs nog gaan helpen op een andere verdieping. Zo bizar. Op sommige dagen denk je dan, het komt wel goed, en dan ineens loop je enorm achter met je werk. Tja ... life ...

Het 'top secret ding' ga ik 1 november onthullen. Want jullie zo plagen, nou, dat is niet fijn, maar we hebben echt de opdracht gekregen om er niets van te zeggen, t.e.m. 31 oktober. Dus, op 1 november schrijf ik mijn laatste blog. (voorlopig, he)

En dan thuis komen, na een leuke shift, en nog eens schitterend nieuws lezen. 1084 euro !!!!!!! Wat een mooi bedrag !

Dit initiatief is gestart, zonder een wens om een financieel doel te halen. Ik wou Level 10 halen in de stapjes, en elke dag bloggen, en de maand oktober roos te laten kleuren, met een regenboog met glitters in erbij, met Duitse Slagermuziek op de achtergrond. En dat is gelukt. En dat heel wat vrienden, collega's, kennisen, onze sjakossen en oude handtassen dan nog eens effectief de daad uitvoeren om te storten ...   Dat vult je hart met warmte. 

1000 x dank voor de 1084 euro ! 

Morgen de 31ste, dan staat er ook iets speciaals op het programma, ik verklap het nog niet, zeker lezen. En 1 november, de onthulling van het geheim. 

Resultaat van vandaag :
stapjes op de job : 9087 stapjes (korte shift en het top secret ding was zittend)
stapjes in de bodypump en thuis : 6530 stapjes
Totaal : 15617 stapjes

Dussss, vandaag de kaap van 1000 euro overschreden, maar er is er nog ééntje overschreden (wat een dagje !) : 602284 stapjes in het totaal. Ik wou die 600000 stappen halen. En ja, ook gisteren is dat gelukt. 30 oktober, i love you !

Tot morgen, wereld. Als ik deze dag zo mooi kan afsluiten, kan de 31ste alleen maar mooi beginnen.

Dank u, allemaal !

Bettina

29 oktober #thinkpink #derozemars #dag29

Monday 30th Oct
Een extra uurtje slaap krijgen. Woehoe ! 

Weekend, dus weekendtarief, wasmachientjes doen ! Want Jezus, het kost veel, de laatste tijd. En dan naar de fitness. Met de auto, want er staan nog 2 late shiften te wachten. Het vriendje is thuis, dus de auto is beschikbaar. Voorzichtig gereden, om niet geflitst te worden (stom Belgiëland). 

Fitness ging goed. Zelf het lopen op de loopband ging. Het is amper 3min30 seconden in het Bio-Circuit, maar soms zijn de benen zo moe, dat het eerder snelwandelen is. Lopen ging dus, deze keer. 

En weer een stempeltje erbij. Elke keer dat ik een Bio-Circuit doe, krijg ik een stempeltje. Wanneer de kaart vol is, een cadeau ! Jippiejajee ! Ondertussen heb ik al een andere spaarkaart vol (de welkomst-spaarkaart), alleen is mijn cadeau na 2 keer vragen aan de balie nog steeds niet beschikbaar. Over climax gesproken, zeg. 

Thuis nog beetje lezen, maar toch niet kunnen weerstaan om de nieuwe puzzel al te openen. Is zo leuk. Dat is mijn favoriete zinloze tijdsbesteding, se. 

En naar de job. Het was een goeie shift. Met een collega iets nieuws geprobeerd op de computer, wat in de toekomst tot ons takenpakket behoort, en het was een heel gedoe. We hebben er een cursus voor gevolgd, maar als je het dan doet in de realiteit, ziet het er weer helemaal anders uit. Ik merk wel, met het ouder worden (hoor mij), dat je minder schrik krijgt. Moet ik hier op klikken ? Bwa, ja, ik doe het gewoon. Mijn instinct zegt dat het oké is. Is ook wel een officieel programma, hoor, mensen. Ik klik niet zomaar overal op. Maar, moraal van het verhaal, het is gelukt ! Nu nog een 90 tal te gaan. (binnen de werkuren erbij doen, tja .... over uitdagingen gesproken).

Voor de rest, weer goed gelachen onderweg, ook wat stapjes gezet. Ik stond op de gesloten afdeling met de mooie nieuwe gang. De deuren zijn er geschilderd, aan de ene kant donker bordeau, aan de andere kant roos (thinkpink), en dat is de Rozenlaan (schitterend toch), en het tweede stukje gang is donkergroen en pastelgroen (groeningenlei of zoiets). 

De bewoners te bed helpen ging vlotjes vandaag. Met het uurverschil waren de meeste bewoners heel moe. Ze waren blij dat ze in hun warme nestje lagen. 

Ook bij mijn 'geheime vriend' op de job, een grapje gaan uithalen. Je moet die persoon extra aandacht geven, ik denk eerder met complimentjes. Maar ik doe het anders, met grapjes. Ik ben benieuwd wie mijn geheime vriend is. 

's Avonds nog even plannen gemaakt met het vriendje voor de komende dagen. En naar ons eigen zalige bed. Nog 1 vroege hierna, en dan een dagje vrij.

Op naar de 1000 euro ! Op naar de 600000 stapjes !

Het was trouwens volle maan, mensen. Sinds ik ThinkPink volg, is elke volle maan het symbool voor zelfonderzoek van de borsten. Klinkt een beetje bizar om dat nu zo op te schrijven, maar toen ik op mijnen alleen op de parking wandelde van de job, zag ik de maan, en checkte ik toch alles even. Doen, Volle Maan, is zelfcheck borsten. Als je durft ...

Stapjes op de job : 10853 stapjes (veel gezeten met het computerprogramma)
Stapjes van vandaag thuis en fitness : 4322 stapjes
Totaal : 15.175 stapjes

Nog 2 dagen, lieve wereld ! En onthou, dan stopt de Roze Mars wel, maar de kanker niet. Blijf zorgen voor mekaar ! 

Veel liefs.

Bettina 

28 oktober #thinkpink #derozemars #dag28

Sunday 29th Oct
Een late shift vandaag, maar ik moet pas vertrekken om 12.15u, dus toch nog een voormiddag tijd om wat dingen te doen. Blij met mijn late shiften, het ligt beter bij mijn bioritme. Ik krijg veel vroege shiften, de laatste tijd, dat is om 5.10u opstaan. Dan moet je echt wel discipline hebben om rond 21u te gaan slapen. Lastig voor iemand die 22 jaar 's avonds en 's nachts geleefd heeft. Het lukt me wel, maar niet altijd met volle goesting. 

Dit weekend wordt het uur verzet, dus ik had late shiften aangevraagd. En toch een gelukje, ik had ze gekregen. Haha ! Want, het bioritme van de bewoners verspringt niet zomaar ineens een uur, he. En dat van de poezen ook niet. De bewoners zijn dan alleen maar gefrustreerd, want ze liggen al een uur te wachten ! En de poezen, hebben grote honger, dan. Maar, no worries voor mij. Late shift dus. 

Deze ochtend naar de fitness, wel met de auto, want het vriendje is thuis. Daar gesport, en terug naar huis. Het vriendje kookt zijn lekkere boerenomelet. Mmmmm, kan hij toch goed maken.
En dan nog wat wassen en plassen en naar de job.

De shift verliep goed. Ik stond op de gesloten afdeling. Zo mooi hebben ze de gang vernieuwd voor de bewoners ! Mooie kleuren van de deuren geverfd, en stickers geplakt, van een boerderij, koeien en kippetjes, nep-vensters tegen de muur met poezen die naar je staren (grijze britse kortharen zitten ertussen). Schitterend gedaan.

Heel wat stapjes gezet, tevreden van mijn dagje.

Morgen hopelijk nog zo een fijne shift. En hopelijk haal ik de 600000 stappen ! En de 1000 euro, zou wel zalig zijn. Nog 22 euro moet er gestort worden. Nog enkele dagen te gaan.

Resultaat van vandaag :
In de fitness en huishouden :  7877 stapjes
Op de job : 13110 stapjes
Totaal : 20987 stapjes (klopt, Ilse, zoals je zei, rond de 20000 per dag !)

Tot morgen, wereld, let's do this ! De laatste loodjes !

Bettina 

27 oktober #thinkpink #derozemars #dag27

Friday 27th Oct

een regenachtige vrijdag, maar voor velen een toffe vrijdag, want de Herfstvakantie begint. Niet voor mij, ik begin terug met werken morgen. 

Gisterenavond mijn mooie puzzel nog afgemaakt. Ik was verslaafd ! Het voelt zalig om die laatste stukjes te leggen. Als ik een groot karton, dat helemaal in stukjes gedaan is, terug in elkaar kan puzzelen, moet ik het leven toch ook kunnen ineenpuzzelen, denk ik dan. Toch ? 

Nadat het vriendje naar het werk vertrokken was, te voet vertrokken naar de fitness. Enkele enorme stortbuien gehad. Maar mijn roze jas hield me goed droog. Mijn Salomon stapschoenen zagen er nat uit, maar ik voelde er niets van. En mijn rugzak, die had ik zijn regencapeje aangedaan. Alleen mijn yogamat was nat. Daar heb ik geen zak voor, dus die hing in de regen te bengelen. Onderweg nog een foto proberen te trekken, maar het lukte niet goed. De bus die 'Geen Dienst' had, vond ik wel geweldig. Net zoals ik vandaag Geen Dienst had en vrij was, en de regendruppels wél van dienst waren. Tja, ...

Toegekomen, 2 lessen yin yoga meegedaan. Meestal doe ik power yoga, vinyasa yoga of hatha yoga. Meer de yang. Maar, onbekend, is onbemind, dus ik denk, ik ga eens proberen. Ze zeggen dat drukke mensen (zoals ik) eerder yin nodig hebben, in plaats van nog meer yang, want dat heb ik van nature al.

Het was eigenlijk wel aangenaam. Op heel die les Yin, hebben we 5 poses gedaan, en het is een les van een uur. Zeer bizar, maar het vloog voorbij. Ik mis wel de fysieke inspanning, maar deze is net het tegengewicht, de ontspanning. 

En daarna, een saunake doen. De Sauna's waren deze keer allemaal in werking. 2 sauna's en een infraroodsauna gedaan. Dan douchen en me terug helemaal inpakken tegen de regen.

Te voet naar huis, met weer enkele regenbuien, maar ik was helemaal opgewarmd van de sauna, mijn wangen gloeide, dus het kon me niets deren.

Thuis aangekomen, nog wat gepoetst, gekookt, schoofzakje voor morgen gemaakt, en gekookt in de airfryer. Nog eens gezondigd met een pak Chips en een rosé wijntje, en het vriendje met zijn kameraad Ben & Jerry. Dat ben ik nog te voet naar de Lidl gaan halen, met een omweggetje, om toch aan nog wat meer stapjes te geraken.

Het waren 2 fijne dagen, ze hebben me deugd gedaan. Morgen weer werken, dan kom ik spontaan aan meer stapjes.

Het resultaat van vandaag, naar fitness en Lidl, huishouden : 14688 stapjes

Zou ik de 550000 stapjes halen ? Of de 600000 zelfs ? Dat is mss iets te overmoedig. Toch zeker de 1000 euro, niet ?

Bettina

26 oktober #thinkpink #derozemars #dag26

Thursday 26th Oct
vrije dag ! Overurendagrecupereren, en morgen ook ! Terwijl ik naar de Schlagerboom kijk, dit 26ste blogje. 

Een dagje waarin ik veel gedaan heb, met weinig stapjes. 
Vanmorgen nog eens koffie gezet voor het vriendje, want met vroege shiften lukt dat niet. Lekker gepuzzeld, mijn zadencrackers in de oven gemaakt, soep gemaakt, gepoetst, appartementje is terug netjes, weer gepuzzeld, een webinar gevolgd, mails nagekeken. Een echt inhaaldagje.

Na mijn late namiddagmaal, toch maar even naar buiten gegaan en een wandeling gedaan, een 3-tal kwartiertjes. Ergens had ik gelezen dat wandelen vlak na je maaltijd, goed is voor de vertering, en zeker voor je glycemie. Ik ging ook even het glas wegdoen naar de glasbak. Aangezien ik niet heel veel stapjes gezet heb vandaag, toch in roze outfit gegaan.

Al mijn roos verzameld dat ik had. Ik was de clown van Kontich ! Mijn Think Pink T-shirt, mijn roze joggingbroek, een rode-roze trui van Nike, mijn roze Regenjas, mijn wandelschoenen met roze veters en zonder weten, mijn roze bril op mijn neus. Ik deed het glas in een winkeltas, en ook die was roos, maar dat was toeval. Ik zag mensen wel kijken, hoor, en ik hoorde ze bijna spottend denken, en ik dacht : tsssss, ik doe dit voor mijn vrienden. Hihi

Het resultaat van vandaag : 8413 stapjes

Tot de 27ste, wereld, dan ga ik terug meer stapjes doen.

Bettina

25 oktober #thinkpink #derozemars #dag25

Wednesday 25th Oct
Pffff, wat een lastige ochtendshift, zeg. Veel drukte, en ik was moe, dus ik kon niet veel verdragen. Zo blij dat deze shift voorbij was. Het was ook wel mijn 8ste werkdag. Tijd voor rust, nu. 

Thuis gekomen, een lekker warm bad genomen en terug tot rust gekomen. En dan een stukje puzzelen. Radio Minerva op de achtergrond (yep, megafout, maar ik word er goedgezind van). 

In de airfryer een bananenpannekoek getest, en het was oké. Mijn banaan was nogal klein, ik denk dat ik er 2 moest nemen, maar voor herhaling vatbaar. 1 banaan, 2 eieren, in de blender doen, dat dan op een bakplaat in de airfryer, maar dat heb ik niet, dus heb ik een glazen ovenkommetje genomen. 4 minuten op 180°C, en klaar was kees. Ik moest er nog enkele minuten bijdoen, want het was een lekker dik exemplaar. Daar dan wat pindakaas op met blauwe bessen en kokos. (ik ben de kokkin van de vreemde combinaties, hoor).

En dan, terug puzzelen. Dus mijn stapjes zijn wat minder vandaag. 

Stapjes op de job : 9550 stapjes
Stapjes thuis, puzzelen, badje nemen, ... : 2547 stapjes 
Totaal : 12097 stapjes (minste dat ik ooit al gehad heb, moet ook eens kunnen, he)

Tot morgen, natte wereld !

Bettina

24 oktober #thinkpink #derozemars #dag24

Tuesday 24th Oct

Dag 24. Dag 31 komt dichterbij. Spijtig, eigenlijk, want de roze maand stopt wel, maar de kanker niet, en de behandeling niet. Ik hoop dat er een manier gevonden wordt om deze onnodige ziekte te bestrijden. Corona was ooit levensbedreigend, en nu is het een griepje geworden. Dus, met de centjes die we bijeenverzameld hebben moeten nu enkele knappe koppen de middelen hebben om iets te vinden.

Terwijl mijn britse korthaar Lizzie hier naast me zit, lekker schattig te wezen, heb ik een fijne vroege shift achter de rug. Wel weer heel wat stress. Ik kan het steeds beter af en leg naast me neer wat ik niet kan veranderen. Er is een bekende quote die ik volg.

'Geef me de moed te accepteren wat niet in mijn vermogen ligt, de kracht om alles te doen wat in mijn vermogen ligt en de wijsheid tussen die twee onderscheid te maken. ― Epictetus'

In het Engels klinkt het natuurlijk vele mooier, maar laten we de nederlandse taal blijven gebruiken.

Er zijn elk jaar 'Herfst-ontbijten' in mijn rusthuis. Ook 'Lente-ontbijten'. Normaal gezien eten de bewoners het ontbijt op de kamer. Middagmaal en avondmaal zijn in de eetzaal. Deze speciale thema-ontbijten zijn in de cafetaria beneden, om 8.30u. Dit wordt opgesplitst per verdiep, verspreid over 3 dagen. Gelijkvloers, 1ste VDP en 2de VDP.

Op een normale dag zijn we per gang aan het 'wassen' tot ongeveer 10u ! Dus, om 8.30u iedereen beneden krijgen (ook diegenen die in bad moeten, die dag), is niet haalbaar. Heel wat stress, ook onder de bewoners, want die willen dat niet missen. En dan zijn er nog bewoners die niet meedoen aan het ontbijt, maar op hetzelfde uur willen gewassen worden zoals altijd, dus niet flexibel zijn om zich aan te passen. Dan heb je een keitoffe collega, maar die staat die dag voor 1ste keer op dat verdiep, en kent de bewoners niet ! Ze heeft ervaring met hopen, maar die verdieping krijgt ze voor de eerste keer. Over stress-management gesproken. Let's do this ! Gelukkig hadden we enkele stagiaires die al in hun 2de week zaten en ons goed geholpen hebben. Raar maar waar, het kwam goed, en het gaf me een enorme kick. De 'vibe' zat goed, vandaag !

Tevreden naar huis, zonder overuren, en naar de Lidl. Een ijskast terug gevuld voor de week die eraan komt. 

Avondmaal bestaat uit pita, in spitskoolbladeren ipv wraps, en met een klein rood pepertje uit Ilse haar tuin, dat ik hiervoor niet durfde te gebruiken. Maar ik heb gelezen dat hete pepers, zonder te overdrijven, oa cayennepeper, goed zijn voor je gezondheid. Dus, let's do this ! En, ik heb er een half rood pepertje in gedaan, ik heb het eigenlijk niet geproefd. Dus, laat een pikant pepertje een week of 4 in de ijskast liggen, en het piept al helemaal anders !

En, de kaap van 500000 stapjes is bereikt ! Nou, daar drinken we een glaasje (of 2) rosé op ! Het leven is er om te vieren, nogmaals, let's do this !

Met mijn studiegenootje ge'Facetimed en dat was leuk ! Allebei zorgkundige dus heel wat te vertellen. Dit is echt een kameraad waar alles hetzelfde blijft, ook al zie je mekaar enkele maanden niet. Heel blij mee.

's Avonds de laatste film van The Matrix 4 gezien, samen met het vriendje. Heel bizarre materie, die Matrix. De rode of de blauwe pil, wat kies je ? Zouden het metaforen zijn voor het leven, keuzes maken ? En Trinity en Neo, wat een liefde, het spat van het scherm. Mooi, daar teken je voor, toch ? Maar, het blijft TV, mensen. TV is geen realiteit, daar weet ik alles van, echt waar.

Resultaat van vandaag :
stapjes op de job, korte shift : 9550 stapjes
thuis, naar de Lidl en wat huishouden : 4806 stapjes
Totaal : 14356 stapjes

Morgen dag 25, en 8ste werkdag, en de laatste. Oef ...

Tot morgen, wereld.

Bettina

23 oktober #thinkpink #derozemars #dag23

Monday 23rd Oct

Een vroege shift, maar een korte vroege ! Om 12.45u al gedaan. Ik heb te veel overuren, dus als het lukt, worden mijn gewone shiften op het einde van de maand al eens ingekort. Wel wat minder stapjes op de job dan, maar hey, meer ruimte om thuis te zijn.

De airfryer nog eens gebruikt, spagettipompoen in gemaakt. Dat is echt een zalige uitvinding, zeg, en die spagettipompoen, dat klinkt gelijk carnaval, lijkt je dat niet ?

En dan te voet naar de fitness. Fitness was een tijdje geleden. Ik begon het te missen. Er hangt daar een leuk sfeertje. 

Eerst ff wat opwarmen, en dan mijn Biocircuit doen, en daarna, een les Core doen. Mijn benen voelden heel vermoeid aan. Ik begin het te voelen. Ook wel de 6de werkdag al. Nog 2 werkdagen en dan 2 dagen rust. Normaal heb ik niet zoveel werkdagen achter elkaar, maar ik heb een weekend gewisseld met een collega. Zo helpen we mekaar al eens uit de nood, als we iets aan de hand hebben. En de Roze Mars een begin ik ook een beetje te voelen. Niet tijdens het stappen zelf, eigenlijk, ik stap met gemak heel wat kilometers zonder klachten. Ik voel het eerder als ik stilzit, of lang heb stilgezeten (wat dus zelden is). En daarjuist in de fitness, dat mijn benen heel zwaar wogen. Maar ik wil nog niet opgeven. Mss één van de dagen nog eens een sauna'ke doen in de fitness, en nog eens wat yoga lessen doen. Maar, niet opgeven. You never walk alone !

De les Core samen met het vriendje gedaan, en het was leuk. We deelden, heel romantisch, onze locker. Ik heb me wel 2 latte machiato's gedronken, het is toch inbegrepen in ons lidgeld.

Het resultaat van vandaag :
Stapjes op de job : 10507 stapjes
Stapjes thuis en wandelen naar de fitness en fitnessen : 12137 stapjes
Totaal : 22644 stapjes

Woaw, schitterend totaal weeral.

Dag 24, here i come !

Bettina

22 oktober #thinkpink #derozemars #dag22

Monday 23rd Oct
22 oktober #thinkpink #derozemars #dag22

Weer een late shift. Thuis mijn oefeningetjes van de kinesist gedaan, goed in het zweet, stond ik ! Daarna douchen, wat wasmachientjes doen, koken en schoofzakje maken.

In mijn nieuwe airfryer probeerde ik gevulde paprika met gehakt. Ik vond het jammie. Die frietjes en loempia's, lekker, he, maar oh zo ongezond.

Op de fiets naar de job, voor een rustige late, shift. Wel goed over en weer gewandeld. In het weekend is het wat rustiger (normaal gezien), kan je eindelijk wat jobkes doen, die er meestal overschieten. Geen stagiaers, dat is ook wat kalmer, want op dit moment zijn er veel studenten op onze job. 

De shift verliep goed en eigenlijk gebeurde er niets spectaculairs. Toch serieus doorwerken, maar, gehaald. 
's avonds vroeg in bed, want de dag erna een vroege shift.

Niet zo veel te vertellen, deze keer. Een gewone, lekkere, gevulde paprika dag.

Het resultaat van vandaag :

Stapjes op de job : 14431 stapjes
Stapjes thuis : 4168 stapjes
Totaal : 18599 stapjes


Bettina

21 oktober #thinkpink #derozemars #dag21

Sunday 22nd Oct

Een late shift, lekker uitslapen. Tot 8 uur in bed. Héérlijk. 
Wat rommelen in huis, een wasmachine draaien, een lekker omeletje van het vriendje eten, en dan nog even langs een Vinted-punt (weer iets verkocht, jeuj !) en naar de job.

Samen met een collega de 'inco-tour' kunnen afmaken (alle kasten aanvullen met incontinentie-materiaal), dus ik weer heel content. Wekelijks moet ik die job vervullen, verspreid over 2 dagen. Met een mega-grote-kar rij ik dan door de gangen, hopend dat ik geen bewoners omver rij. :-)

De shift verliep deze keer iets rustiger en aangenamer. Er was nog wel wat drukte in het gebouw door het 'geheime event', maar het waren kleine ergernissen, en die kon ik af.

's avonds, waren de 3 verdiepingen zelfs klaar, 20-tal minuten voor de avondbriefing. Heu ? Dat gebeurt niet dikwijls. Voelde een beetje eng aan, zelfs. Ik dacht vooral, ik ben toch geen mensen vergeten ? Ik zal het dan vandaag wel horen. Ik vermoed van niet.

Thuis gekomen, op zoek naar de Duitse Zender ARD. Want, Ilse en Erik gingen naar een optreden in Dortmunt, en het werd live uitgezonden. Schlagerboom. Wat een naam, he. De positiviteit en 'good vibes' spatte van het scherm. Uiteindelijk om 22.30u gaan slapen, wetende dat mijn vrienden nog volop aan het feesten waren op Schlagerboom. 

Resultaat van vandaag :

Stapjes op de job : 16055 stapjes (werken op de open afdeling, meer stappen dan gesloten afdeling)
Stapjes thuis : 3653 stapjes
Totaal : 19708 stapjes

Tot de'n 22ste, wereld.

Bettina

20 oktober #thinkpink #derozemars #dag20

Saturday 21st Oct

Vrijdag ! Voor veel mensen een zalige dag, want, bijna weekend. Ik neem deze maand een weekend over voor een collega. Zij heeft dit voor mij al gedaan in juli, dus, 3 weekends achter elkaar werken. Dus als ze op Q-muziek roepen 't is weeeeekend !', da's niet voor mij. Doeme toch. 

Onderbroken shift, dus ik heb weer de kans om te wandelen tussen de 2 shiften. Het is een 45 minuten wandelen, en de regen viel mee, het was wat gemiezer, en ik heb echt wel goeie regenjassen. Alle katten waren binnen, dus echt wel weer om te cocoonen. 

De ochtendshift was een lastige shift. Er is iets (geheim) aan de gang, op onze job, en het gaf me die ochtend veel stress. Ik merkte dat ik mijn structuur aan het verliezen was om overzicht te hebben op de gang. En dan gaat het verder zoals 'domino-blokjes'. Heel blij dat alles gelukt was, maar mentaal toch wat uitgeput. Te voet naar Kontich, wat miezerig weer, maar, ik was blij dat ik even kon uitwaaien. 

Thuis eerst wat rommelen, douchen, eten maken, en dan wat gepuzzeld. Ik doe soms een dutje, tussen de shiften in, maar ik had meer zin om te puzzelen, dus daar aan toegegeven.

Het was iets harder gaan regenen, maar toch vol goede moed terug beginnen stappen. Een toffe podcast ontdekt en met plezier door de regen gestapt. 

De latere shift was even chaotisch. Telkens goede collega's maar veel drukte in het gebouw. Een-tal vrijwilligers kwamen de gangen schilderen, de tuinomheining vernieuwen en nog kleine klusjes. De parking stond nokvol, de vrijwilligers gingen in het cafetaria verbroederen met veel 'fuifgehalte' (in een rusthuis) en wij moesten de gang nog onaangeroerd laten, tot de laatste minuut, om de verf te laten drogen. De bewoners (gewoonte-mensen) helemaal van slag. 

Maaaaaaar, ... we did it. Toch heel blij dat ik morgen een late heb, en wat langer kan blijven liggen. 

Resultaat van vandaag :

Stapjes op de job : 24875 stapjes (onderbroken shift en gestresseerd en chaotisch, soms verkeerd lopen) (heb foto getrokken als bewijs, want ik verschiet er zelf van !)
Stapjes thuis en wandelen naar en van de job : 13915 stapjes
Schitterend totaal : 38790 stapjes

Tot morgen, wereld ! Morgen hopelijk minder stressy dag.

Bettina

19 oktober #thinkpink #derozemars #dag19

Friday 20th Oct
En weeral 'de vroege shift'. Vandaag had ik de eer om 'bad' te mogen geven, aan een deel bewoners. Tesamen met mijn stagiair, gingen we aan de slag. Het was hard werken, maar het is gelukt. En daarna nog de voorraden aanvullen in de kasten van de bewoners met allerlei, dus weer heel wat stapjes.

Thuis, niet zo veel meer gedaan. Eten maken, opruimen, beetje puzzelen en wat surfen. Het was een rustig dagje, ik was moe, en genoot vooral van het zitten en frullen in huis. En de poesjes hun zotte kuren. 

Stapjes op de job : 11924 stapjes
Stapjes thuis : 3983 stapjes
Totaal : 15907 stapjes

Tot morgen, weeral. Hopelijk lukt me het om de laatste niveau's te halen !
 
Bettina

18 oktober #thinkpink #derozemars #dag18

Wednesday 18th Oct

En dag 18 al, zeg. En wat voor een dagje. Deze ochtend weeral heel wat stapjes gezet. Ik merkte op de vroege shift, dat ik ook vrij snel stap ! Ondanks dat ik altijd het gevoel heb dat net niet te kunnen. Als er stagairs mee op stap gaan op de job, merk ik dat ik gelijk een speer vooruit ga ! Gedreven, he mensen ! 

En, deze namiddag, in mijn rusthuis, een Disco Party ! Het was supermooi versierd. Veel glitter, foute kledij en feestelijke gadgets. Vanaf de ochtendshift mochten we al in onze disco kledij rondlopen. Dat lukte me helaas niet, ik sleur zoveel mee in mijn schort, dan lukt niet in mijn feestkledij. Mijn glitter oorbellen had ik al wel in. Maar verschillende collega's zagen er al mega feestelijk uit. Fan-tas-tisch. Dat geeft echt een toffe energie in het gebouw, de momenten net voor het feest, je kan dat bijna voelen in de lucht, er hangt wat 'verwachting', 'gezonde spanning' en 'goesting om te feesten' in de lucht. 

Tussenin, tussen letterlijk het opdienen van de soep en de patatten,  toch snel weggeglipt en mijn disco outfit aangedaan (met dank aan Ilse om te lenen). Een flashy roze blouse (het blijft #thinkpink maand), een ketting met een discobol, een zilveren glitter vest, een nep-lederen broek, mijn stoere biker-botjes en een grote roze Dame Edna bril ! Ik kreeg nog een witte glinsterpruik op mijn hoofd geduwd, maar die bleef niet echt zitten. Veel complimentjes gekregen, mensen moesten spontaan lachen, dat deed deugd.

Het was ook de dag van de medewerker, dus we werden door onze directeur allemaal even in de bloemetjes gezet met een klein cadeautje. En iedereen heeft er zijn gedacht over, he, maar ik vond het fijn. En ook, de bekendmaking van 'de geheime vriend'. In een gesloten envelopje kreeg ik de naam van mijn geheime vriend. Yeppie, da's leuk. Ik ben dol op die dingen, he. Wordt een leuke maand, weeral. 

En daarna, de DJ begon muziek te spelen, het feest was begonnen. Veel gewiebel op de dansvloer met de bewoners, wat ik zalig vond, goeie muziek, gekke bekken trekken, lachen, macarena dansen, huckle buck, indianendans, den twist. Het was een trouwfeest zonder een bruidspaar. Zelfs de La Bamba, maar dat moest ik even uitleggen, want dat kenden ze niet. Dat is uit onze hoofden gewist, sinds Corona (The Matrix, the blue pill). Maar nu weten ze het terug, iedereen terug ge'herprogrammeerd. Er kwamen ook nog enkele polonaises aan, leuke momenten. Alleen 'den boot' en 'le connemarat' hebben we niet gedaan.

Als je leuke foto's wil zien, kan je ze vinden op de Facebook pagina van WZC De Vaeren in Reet. That's my workspot.

Helemaal bezweet, en moe, en zeer voldaan naar huis. Veel stapjes gezet, met het dansen. Dat was heel wat jaren geleden, en het deed deugd.

Stapjes van vandaag gewoon : 3340 stapjes
Op de job en de dansvloer : 18215 stapjes
Totaal : 21555 stapjes

Ik stap er nogal op los, he. Tot morgen, wereld.

Bettina

17 oktober #thinkpink #derozemars #dag17

Tuesday 17th Oct

Laatste dagje verlof, en vandaag is 'de papa' jarig ! Een tijdje geleden al afgesproken, dat we die middag samen zouden eten. Het was mooi weer vandaag, wel wat koude wind, maar prima wandelweer.

Dus, rugzakje gepakt, gezonde yoghurt als ontbijt, stapschoenen aan, strikje aan, pakjes mee, en te voet. Pakje had ik in oud gazettenpapier ingepakt, want mijn inpakpapier was op. Helemaal vintage. 

Wandelen tot in Lier ging prima, het is de 3de keer deze maand dat ik dat traject wandel, en ik ken ondertussen de leuke weggetjes, de pipi-plekjes en de rustpauzes. 

In Lier bots ik toch wel op een ver familielid, alsook gedanst bij me. Martje ! Hallo ! Tijd om even de benen te laten rusten, dus een thee'tje of 2 tesamen gedronken en bijgepraat. Daarna, gedreven, terug op pad, met mijn happy music. 

Een 15 km later, toegekomen op bestemming, terwijl Ilse en het vriendje supporterden via 'the phone'. 

Daarna een gezellig uitje met mijn ouders, lekker eten, en met 'papa-taxi' naar huis gebracht worden. (hoewel ik de trein wilde te nemen, hoor)

Thuis wat bijpraten, puzzelen, en de dag van morgen voorbereiden.
De benen voelen goed, beetje stijfheid, maar kan niet anders, he.
De volgende dagen zal werken zijn, minder vrije tijd, maar ik maak er nog het beste van, lezers.

Het schitterende resultaat van vandaag : 24095 stapjes 

Tot morgen, wereld, voor een nieuwe stapdag !

Bettina

16 oktober #thinkpink #derozemars #dag16

Monday 16th Oct

Mijn laatste dagen verlof gaan eraan, vandaag nog en morgen. Toch om 5.30u opgestaan. Want, ik heb binnenkort verschillende 'vroeges', en ik wil in een normaal ritme blijven. 

Vroeg opstaan geeft altijd 'luxe-tijd', vind ik. Iedereen slaapt nog (alleen de katten niet), en je hebt tijd om in stilte dingen te doen die je graag doet, en er wordt nog niks van je verwacht, want hey, het is nog maar 5.30u ! 
Alleen als ik lates heb, voel ik goed aan mijn systeem dat het niet lukt, en dan slaap ik toch wat langer.

Vandaag had ik enkele lessen yoga in de fitness gepland. Het was lang geleden, maar leuk ! Uiteraard te voet naar de fitness, he, stapjes verzamelen voor de Roze Mars. De zalen in de fitness zijn zo mooi ! Parket zoals in mijn eigen dansschool, muziek die heerlijk klinkt (zo eens iets anders dan die radio's) en mooie spiegels. De energie van leraar-leerling hangt in de zaal. Ik voel me er zooooooo thuis.

En daarna een saunake doen in hetzelfde fitness complex. Dat was lang geleden. Enkele sauna's waren aan herstelling toe, dus er waren er enkele minder, maar dat is geen erg. Enkele klanten waren hier slecht gezind om. Ik kan het begrijpen, maar om die dingen maak ik mij dus niet druk, he. Er zijn nog sauna's genoeg die wel werken, en het zit in mijn abonnement, dan kom ik een andere keer terug. Als er veel geklaagd wordt, dan ga ik 'krikkel' worden. Soms toch iets 'te snel' en 'te veel' geklaag. Gek hoe iedereen zich druk maakt over totaal verschillende dingen, he. Kan mij een worst wezen als 2 sauna's van de 6 niet werken door stroompanne. Ik maak mij dan weer druk als een lesgever te laat aan zijn les begint. Ieder zijn stress, zeker ? 

Ik maakte me de bedenking dat ik in de sauna wel stapjes gezet heb, en mijn horloge niet aan had. Doeme toch, gemiste kans. 

Na mijn wandeling naar huis, even bekomen, iets eten, en te voet naar het Homerr-punt, want, op Vinted nog eens iets verkocht, en dan moet dat weg, natuurlijk. Vinted vind ik een super uitvinding. Al gekocht en verkocht. Love it.

En daarna, te voet naar de Lidl. Nog een beetje huishouden tussendoor en wat puzzelen. En seffens weeral slapen. Het is 21.12u en mijn pijp is al uit, zeg. Vroeger gaf ik les en begon om 21.30u mijn derde groep nog ! Hoe een mens zijn leven kan veranderen. Maar, toen sliep ik zeker tot 9.30u. Ik zou het nu niet meer kunnen.

En nu, het moment van de waarheid, de stapjes.

Stapjes van heel de dag : 16882 stapjes
Zomaar voor de lol, stapjes van het vriendje : 7076 stapjes 

Tot morgen, wereld, zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, en nog ne kilomeeeeeter !!!

Bettina

15 oktober #thinkpink #derozemars #dag15

Sunday 15th Oct
Zondagochtend, 8 °C, kkkkkkkkouddddd ! Handschoenen en sjaal, meesleuren maar. Extra spot op de fiets als verlichting, want de straatverlichting werkt soms wel, soms niet. 

Goeie shift gehad, maar om 12u, kreeg ik een kloppeke, zo moe, zeg. Nog ff doorbijten. In een stevige bui naar huis gefietst. Plakkende jeans, jakkie, ik was vergeten hoe vervelend dat was. Regenbroek aandoen als je twijfelt, Bettina. Want onderweg stop ik niet meer, dan rij ik door.

Thuis toch wat zetelzitten, thee drinken, de laatste Leonidas-pralines eten. Ik ben eindelijk in de winkel geraakt, in Lier trouwens ! Er was een nieuwe reeks uit van de Manon-praline. Die wou ik allemaal testen. Er waren er met speculoos, niet slecht maar ze draaien overal speculoos in, tegenwoordig. De roze, daar begon het eigenlijk mee, aarbei-achtig, of eerder 'cuberdon-achtig', ja, dat is de smaak zo wat. Mijn moeder is dol op Cuberdonnekes, maar ikzelf niet extreem. Dan nog iets mokka-achtig, maar de winnaar is : Caramel-manon. Mmmmmmmmmmmmmmmm......

Dan wat frullen thuis, niet al te veel stapjes, maar morgen, mensen, ga ik er weer voor. Ik heb nog iets belangrijks gedaan, mijn volgende puzzel gekozen. Het is ééntje van 'That's Life' geworden. Enne, zo slecht is die rustdag, niet, hoor. Seffens naar mijn lieve bedje. 

Dus, het resultaat van vandaag : 
Op de job : 12765 stapjes
Thuis : 3222 stapjes
Totaal : 15987 stapjes

Veel liefs en tot morgen, wereld. 

Bettina

14 oktober #thinkpink #derozemars #dag14

Sunday 15th Oct

Een vroege shift die goed verlopen is op de gesloten afdeling. Dus mijn stapjes zijn iets minder. Maar nog steeds een mooi resultaat.

Na de job toch nog even naar de fitness geweest. Wel met de fiets, wegens tijdsgebrek. Ik was er om 17u, uurtje trainen, dan nog eten. Als je dan tss 21u en 22u gaat slapen, is de dag kort, he. Ik had nooit gedacht dat ik de fitness zo leuk zou vinden. Er is een toffe ambiance, veel te zien, u e altijd wel iets dat je kan doen en het blijft boeiend. En dan stond ik op de Crosstrainer, ineens een reboot van die computer op de Crosstrainer, al mijn energie van die training weg (zeker 5 minuten). Terug opnieuw. Want ik wil dat graag afmaken, he. Weeral wat stapjes erbij ! In November doen ze daar trouwens ook een challende, 'The Generation Challenge'. Iedereen moet met zijn eigen leeftijdsgroep strijden om zoveel mogelijk 'moves' te halen. Dus, van de ThinkPinkChallenge ga ik naar The Generation Challenge. Woehoe ! Ocharme dat lichaampje van me. 

Thuis gekomen, mijne onesie aan (cocoon-time) en puzzelen. Mijn puzzel was bijna af, en ik had gisteren de laatste 20 stukjes bewaard voor vandaag. Het waren best nog moeilijke stukjes. En de grootste stress is altijd, heb ik al mijn puzzelstukjes nog ? Want mijn puzzel rol ik altijd op, en leg ik weg boven op mijn Ikea kast. En Lizzie ! Die vindt het leuk om op de puzzel te springen, en erop te gaan liggen. En als ze niet snel genoeg bediend wordt met aandacht, durft ze wel eens een puzzelstukje te pikken. En puzzelstukjes blijven ook gewoon al eens aan je mouw hangen, he. 

Maar, alle puzzelstukjes waren aanwezig. Zo content ! Did it. Op naar de volgende puzzel. 

Resultaat van deze dag :
Op de job : 10601 stapjes
Vrije tijd, fitness en thuis : 9043 stapjes
Totaal : 19644 stapjes (net geen 20000, zeg !)

Tot morgen, wereld, weer een nieuwe stapjesdag !

Bettina

13 oktober #thinkpink #derozemars #dag13

Friday 13th Oct

Een tweede vrije dag voor me. Luxe ! Lekker uitslapen, beetje huishouden doen, en rusten. Puzzelen. Ik ben dol op puzzelen ! Veel stukjes kunnen leggen en blokjes aan het geheel kunnen hangen. Yeah !!!! Het is ne pittige, en ene die ik al eens gedaan had. Maar even plezant. Ik heb nog 5 puzzels die liggen te wachten. Heerlijk. Meestal moet ik stoppen omdat mijn onderrug begint pijn te doen.

Beetje koken, schoofzakje voor morgen maken, boekje lezen, en dan toch even buiten geweest. Naar het containerpark gewandeld, en naar de apotheker. Heel warm en winderig, wat een gek weertje, he. Het was een dagje in 'solitude' vandaag, weinig contact gehad, en vooral stil geweest me vele muziekjes. En ook Temu website ontdekt en leuke spulletjes besteld. Eerste keer ! Ik ben benieuwd.

Containerparken vind ik ge-wel-dig ! Het opruimen, en ook sorteren, vind ik zo helend. Ik had niet veel bij, in mijn rugzakje. Piepschuim, kurken stoppen, inktcartridges en een kapotte lamp, en een versleten pan. Bij het uitschudden van mijn rugzak, want zat vol met piepschuimstukjes, viel er iets uit, klein en hard, in die grote zak piepschuim. Jezus ! Het was geen piepschuim, en ik heb zitten woelen in die grote zak, maar niks gevonden. Nu speelt dat in mijn hoofd natuurlijk, wat ben ik daar kwijtgespeeld ? Sleutels, gsm, powerbank, portomonnee, ik had het nog allemaal. Tja, ... zot dat zoiets blijft malen in je hoofd, he. 

Seffens mijn airfreyertje nog eens in gang zetten. Met champignons en spekjes, en pompoenfrietjes. En proberen om noten te roosteren.

Mijn stapjes zullen gene vette zijn vandaag, maar gisteren heel goed gewandeld, he. En 2 vroeges op het programma, dus dat wordt weer serieus wat afwandelen in de gangen.

Stapjes vandaag : 10732 stapjes

Morgen weekend !!! Betaald goed, he.

Tot snel, wereld. Stay nice !


Bettina

12 oktober #thinkpink #derozemars #dag12

Thursday 12th Oct

Vrije dag vandaag ! Verlofdagje. Uitgeslapen, tot 8u. Dat doet wel eens deugd als je doorsnee dag start om 5.10u. Pieuwwww.... Daarna moest ik me wel haasten, zeg. Snel een gezond ontbijt en rugzakje pakken, want ik had afgesproken met een vriendin, uit mijn dansschoolverleden, die me bleef oké vinden, zelfs zonder dansschool.

Dat is een grote angst geweest. Ik ben toch wel 43 jaar lang Bettina geweest, van de dansschool. Als dat dan wegvalt, de dansschool was mijn persoonlijkheid, mijn 'zijn', stel ik dan nog wel iets voor ? Ik heb hier lang angst voor gehad. Ik heb nooit anders gekend. Ik ben geen 'job-hopper'. Je weet dat nooit, maar nu ik ondertussen al 1,5 jaar werk als zorgkundige, kan ik bevestigen dat ik zeker nog een persoonlijkheid ben. Heel veel dingen kan ik herkennen. De vrolijkheid, de humor, het doorzettingsvermogen, ... ook mijn ervaring uit het werken met mensen in de dansschool, werpt zijn vruchten af in mijn job als zorgkundige. En ik apprecieer mijn vrienden zo erg, die me ook nog oké vinden, zonder mijn dansschool. Het voelde voor mij alsof ik 'mijn kind begraven heb'. En voor dat kind heb ik jaren lang geleefd. Maar ondertussen heb ik vertrouwen. Ik ben oké, ook zonder de dansschool. En die uitjes met die vrienden, die men kenden mét dansschool, en me nog willen zonder dansschool, doet zoveel deugd.

We hadden afgesproken in een restaurantje in Lier, dus, wandelen maar ! Ze gaven regen vandaag, dus, mijn nieuwe knalroze regenjas meegepakt. Het bleef bij miezer regen, heel even wat heftigere regen, maar dan kon ik mijn coole kap eens opzetten met stoere spreuk op, en dan weer miezer. 

Het was gezellig en plezant. En lekker. 

Dan weer terugwandelen. Grappig ook hoe mensen oordelen op iemands uiterlijk. Ik had mijn mooie outfit aan. Maar, een 7/8ste broek. Mijn geklede schoenen voor in het restaurant zaten in mijn rugzak. Mijn wandelschoenen met roze veters en witte 'think pink' sokken had ik aan. Het was een idioot zicht. Maar, hey, voor mijn mateke te steunen, i do not care ! Ik zag goed hoe mensen hun ogen draaiden, en na een tijdje werd het zelfs grappig.

Ik werd wel boos, toen een oude meneer heel kwaad keek naar een koppel dronkaards die passeerden. Een koppel, onder invloed, verdwaasd, maar slenterden door de winkelstraat, deden niemand kwaad, waren met elkaar aan het praten. Wel onder invloed en wat slordig. Een oude man bleef opmerkelijk staan en maakte duidelijk een statement. Ik vond het zo zielig. Laat die mensen, ze storen niemand. Je weet niet wat hen tot dit punt gebracht heeft. Toen ik mijn dansschool verloren was, al mijn centen, en nog heel wat meer kwijt was, was ik ook niet op een mooie plaats. Maar het is toch goedgekomen. Als mensen je niet lastigvallen, laat ze dan. Net zoals mijn witte sokken blijkbaar voor heel wat opschudding zorgde (zo grappig).

Moraal van het verhaal, vandaag goed gewandeld en fijne momenten gehad.
Seffens 'chillen op de billen' (uitspraak van mijn liefste) en dit zijn mijn stapjes vandaag, voor dag 12 : 30058 stapjes (misschien komen er nog een 100 bij, maar meer zal het niet meer zijn vandaag (wc en terug).

Tot morgen, voor VRIJDAG DE 13DE !!!!!!

Bettina

11 oktober #thinkpink #derozemars #dag11

Thursday 12th Oct

Een nieuwe stapjesdag ! Mijn nieuwe collega op de job, komt gewoon niet opdagen. Triest, triest, triest, ... ik snap echt niet hoe dat kan. Als er iets is in de familie, of ongeval, dan weet je enkele uren later toch wel iets ? Maar volledig onbereikbaar. Dus, weeral roeien met de riemen die we hebben. Waarom steeds in deze sector ? Komen bediendes in de gemeente ook zomaar niet opdagen ? Personeel in de Lidl, advokaten, of de zelfstandige beenhouwer ? Soms kan ik aan deze wereld niet aan uit.

Ondanks alles, een goeie shift gedraaid, maar ik werd verplaatst naar een afdeling waar we net met voldoende stonden (dementenafdeling), de grotere afdeling draaide met een man tekort. Met een dementenafdeling werken, is heel speciaal. Niet iedereen wil of kan dan. Hoe zot het ook klinkt, ik heb er geen moeite mee, om te praten over het niets of absurde dingen. Daar moet je helemaal niet dement voor zijn, gewoon begrijpen. 

Ik heb voor mezelf besloten dat ik geen vaste afdeling wil, op de job. Zo ben ik overal inzetbaar. Ik ken mezelf en weet dat ik stress ga krijgen, als ik 'vast' op het gelijkvloers sta, en er is een noodsituatie, en ik moet eens op het 2de verdiep staan. Nee, dus, ik sta overal. Het voordeel van een vaste afdeling, is, dat je de bewoners echt héél goed kent. Ik ken voldoende om de shiften te draaien, en vraag raad aan mijn 'vaste collega's. 

Iets langer op het werk bezig geweest, en thuis besloten om niet naar de fitness te gaan, deze avond. Ik wou bij het liefje zijn, de poesjes, en wat puzzelen. Morgen een mooie wandeltocht op het programma, dus, een beetje 'chillen op de billen'. Het puzzelen lukte helaas niet goed, maar de rest weer wel.

Ik was thuis op zoek naar een klein kaftje met onderverdelingen. Ik vond nog ééntje van mijn zaak vroeger. Toen ik er iets wou insteken, vond ik 5 euro !!!! Woaw ! Dat was een soort van portomonnee van in mijn kluisje vroeger. Zo grappig, en ik voelde me zo rijk. En ergens moet mijn boekhouding met 5 euro niet geklopt hebben. (oepsie) Gek, he. Het is iets dat ik niet meer wist dat ik had, nu heb ik het, en voelt het als 'extra'. Ik dacht, wat ga ik ermee doen ?

Ik ga sponseren, mezelf, de Roze Mars, dag 11. Zalig, toch ! Als kind heb ik ooit eens 500 Belgische Frank gevonden, toen voelde ik me zo machtig ! Ik heb dagen lang gestaard naar het briefje, en daarna gaan sparen. Ik ben echt een spaarder. Maakt me happy. 

Mijn stapjes vandaag :
Op de job : 10921 stapjes
Thuis, puzzelen, niet te veel gedaan : 3913 stapjes
Totaal : 14834 stapjes

Tot morgen, wereld. Hou jullie ogen open, mss vind je wel geld ! Kan je sponseren. (hint hint)

Bettina

10 oktober #thinkpink #derozemars #dag10

Tuesday 10th Oct
2de vroege achter de rug. Nieuwe collega weer ontvangen, maar helaas weer iemand ziek, dus wat 'door het gebouw gedanst' om hier en daar op piekmomenten te helpen. Gelukkig heeft deze collega al heel wat ervaring. 

Maar, mensen, de 'vallingen' zijn goedkoop, bescherm jezelf, hoor. Veel sinussen die verstropt zijn, veel keelpijnen en dafalgannetjes zijn er in de handel, op dit moment. 

Na de job, mijn 'ThinkPink outfit' gewassen en gestreken. Zelfs de sokken gestreken. Dat doe ik nooit, hoor mensen, ik strijk geen ondergoed, en ook geen lakens en handdoeken. Maar deze zijn speciaal. Mijn roze veters draag ik met trots, mijn 'buttons' hangen overal op, en mijn 'think pink' strikje heb ik gekocht in de Standaard Boekhandel. 

Na de job enkele inkopen doen, te voet. Normaal zou ik fietsen, ik ben eigenlijk een fietser en een danser. Maar, stapjes zetten.
Te voet naar de bib. Zalig, die bib, die hebben alles. Ge moet zelfs geen boek meer in huis hebben (en nog afstoffen). En vroeger heb ik ook veel films gaan lenen, DVD's. Maar mijn laatste DVD speler ik niet meer aankoppelen aan onze nieuwe toestellen. Ach ja, nostalgie, ...
En dan te voet naar de Leonidas. Wééral toe ! Die hebben nu enkele uitzonderlijke Manon pralines laten maken. Daar wil ik een onderzoekende studie naar doen, hoor. Zeker die roze moet ik deze maand toch kunnen geproefd hebben ! Moet ik dus nog eens terugkomen, da's al de 2de keer dat ik voor een gesloten deur sta. Volgende keer, koop ik een doos van 1 kg ineens ! Zeg, he !

En dan thuis nog eens 'swifferen', 3 katten, dus je kan het wel raden. En dan zitten en rusten. Morgen nog een vroege shift, se. 

Mijn stapjes vandaag :
Op de job : (dansend door de afdelingen) : 13877 stapjes
Thuis, naar de bib en Leonidas en swifferen : 6478 stapjes
Totaal : 20355 stapjes

Ik zit vaak rond hetzelfde, he. Die 20000 stapjes. Niet slecht. Sterke benen !

Tot morgen, wereld, dag 11 komt eraan !

Bettina

9 oktober #thinkpink #derozemars #dag9

Tuesday 10th Oct
Back to reality, een vroege shift. Maar een spannende. Nieuwe collega die ik mag begeleiden op haar eerste dag. Best een uitdaging, om rustig over te komen, professioneel, maar ondertussen bemiddelen tussen bewoners en rekening houden met de nieuwe collega. Maar hey, we did it !

Helaas 2 zieke collega's vandaag. Dat is echt wel stressen, want elke collega telt, en ééntje die wegvalt, dat is organisatorisch niet simpel om op te lossen, zeker als je binnen enkele uren een invaller moet hebben. Geen simpele job voor de verantwoordelijken. 

Mijn benen, die waren stijf en stram vandaag. De nieuwe oefeningen van de kinesist hebben duidelijk nieuwe spiertjes aangesproken. Dat is goed, he, maar het was een tijdje geleden dat ik nog eens 'stijf' geweest was. Gelukkig stap ik de meeste stijfheid er tijdens de job wel uit.

Op mijn job, lieve lezers, is er trouwens iets héél speciaals aan de gang. Maar het is top-secret. Ik mag er niets van zeggen. Ik hou jullie op de hoogte. Ik kan maar 1 ding zeggen, ik ben gefilmd ! Woehoe, spannend !!!!

's Avonds wou ik graag nog eens naar de fitness. In plaats van te fietsen, wandel ik ernaartoe. Het is nog altijd aangenaam warm. Ik voelde onderweg wel de vermoeidheid. Mijn ogen pikten, en ik slefte wat slordig verder. Die rustdag gisteren was precies vermoeiend, hoewel dat niet kan, he.

Maar, extra stapjes verzameld. Lekker fitnessen, een biocircuit. Een ronde van toestellen die je kort achter elkaar doet. 2 rondes doe is. Is echt zweten, ook omdat je maar 30 seconden hebt om van het ene toestel af te gaan, te ontsmetten, naar het volgende te gaan, op 'start' te duwen, en je klaar te zetten. Dan mag ik mijn ontsmettingsbus en doekje niet vergeten zijn, en ik sleur ook nog een handdoek en drinkenbus mee. De wissels tss de toestellen is bijna even vermoeiend als de training zelf. Ik sta meestel goed in het zweet achteraf, en heb de 'tomato look'. 

Daarna met het vriendje met de auto terug naar huis. En nog eens gewoon in de zetel TV gekeken. Op Streamz gekeken naar 'The White Lotus, seizoen 2'. Beetje bizarre serie in het begin, maar je gaat het leuk vinden. Het is ook een serie waarin de seizoenen uit een 6-tal afleveringen bestaan. Dat vind ik menselijker dan 8 seizoenen met 20 afleveringen. Dan zakt de moed me op voorhand al op de knieën. Alleen 'Friends' en 'Glee' heb ik ooit zo uitgezien. Dat was nog op DVD !

Toen ik trouwens thuis kwam, ondekte ik dat mijn gsm nog op de job lag. Ergens had ik die laten liggen. Ik besloot om er niet voor terug te gaan, dan heb ik niks meer aan mijn avond. De gsm-loze uurtjes waren boeiend ! Je kijkt effectief rond, luistert beter, en je ziet vooral overal mensen met 'oortjes' in, die niet meer luisteren en horen, zich afzonderen. Mensen die onbewust over straat lopen met hun blik op het schermpje. Ook in de fitness, keek ik rond. Er waren mensen luidop aan het bellen. Als je zelf geen koptelefoon op hebt, stoort dat enorm. Ik vind dat dus degoutant, he, ook op straat. Mensen voor je, die luidop praten, ... soms op mijn job ook, zitten we tesamen te pauzeren, en dan gaan mensen naar hun familie bellen, terwijl ze aan tafel blijven zitten. Meestal nog facetimen. Allé zeg ! Ik zit daar dan voor 'Piet Snot' bij en ge kunt met niemand anders nog praten. De beleefdheid zegt dan toch : zet u ergens anders ! Ach ja, ik zal van den oude stempel zijn, he. Ik vond het niet erg om die gsm ff los te laten.
Maar was wel blij toen ik hem vanmorgen terug vond. 

Nou, lange blog, he. Nu komen we tot het moraal van het verhaal, de stapjes ! Dat kon ik gisteren dus niet opzoeken, want de gsm lag op de job.

Op de job (extra stapjes om nieuwe collega te begeleiden) : 11515 stapjes
Vrije tijd, stappen naar de fitness, en de fitness zelf, he (zie foto, let vooral op mijn 3 dubbele kin !) : 10978 stapjes
Totaal : 22493 stapjes

Voila, lange blog, en op naar de volgende dag, wereld !

Bettina

8 oktober #thinkpink #derozemars #dag8

Sunday 8th Oct
Vandaag eindelijk een echte, echte rustdag ! Beetje uitgeslapen (wel om 5.10u opgestaan om Lizzie eten te geven, ze is klokvast, maar daarna terug gaan liggen). Tot 8u lekker blijven liggen. In pyjama wat rondzwerven in huis, na een tijdje de moed gevonden om me op te frissen en naar de bakker te gaan. Dat is megalang geleden. Brood is niet zo goed voor mijn glycemie, maar soit, vandaag maakt het een keertje niet uit. Op vraag van het vriendje keizerpistolets gaan halen, en een mattetaartje. Nou, dat was genieten.

Nog wat rommelen in huis, opruimen, maar vaak wordt het dan nog erger ! Geen idee hoe ik dat doe. Misschien kan Marie Kondo me eens helpen. 

En dan, tijd om naar mijn vrienden te gaan. Mijn lieve vrienden, die zelfs deze afspraak wilden verzetten, zonder probleem, omdat ik gisteren wilde invallen op de job. (dank u daarvoor).

Bijpraten, avonturen delen, buiten op het terras gezeten, aperitieven, en daarna lekker smullen. Heerlijke courgette-paprika soep met balletjes, risotto (mijn favoriete gerecht) en zalige fluffy tiramisu. 

Vandaag niet zo veel stapjes gezet, maar wel mijn hart gevuld, met rust en vriendschap. Vrienden die ik al jaaaaaaaren ken, die ik heb weten trouwen (ik was hun getuige), ik heb hun kinderen weten geboren worden, samen veel gedanst en zotte kerstfeesten gehad, hun avonturen meegemaakt, samen dingen beleefd, mekaar opgekrikt, in mekaars leven gebleven, ook al is het niet wat 'hoort', die mijn nieuw leven hebben aanvaard... De enigste afwijking die ze hebben, is Schnitzel (hun hond, ik heb het meer voor katten), maar hey, perfectie is saai, he. 

Stapjes op een luilekker dagje : 7535 stapjes (naar de bakker en oprommelen)

Morgen terug een nieuwe werkweek.

Bedankt wereld. Eigenlijk ben ik best wel een gelukzak.

Mvg
Bettina

7 oktober #thinkpink #derozemars #dag7

Sunday 8th Oct
Hallo vrienden,

vandaag invallen voor een collega, dus weer een kans om stapjes te verzamelen ! 
Begonnen met mijn oefeningetjes van de kinesist. Ze zien er heel onnozel uit, en ze doen je heel hard zweten en afzien. Maar, hey, de enkel en knieën moeten sterker worden. Ooit 1 keer een enkel omgeslagen, en sindsdien bij de kinesist niet meer weggeraakt. Gelukkig is het niets dramatisch, maar toch pijntjes bij het opstaan. (of is het de leeftijd ?). 

Weer te voet naar de Lidl (ne mens moet toch vaak naar de winkel, vind ik, voor eten). En dan eten maken. Wou ik nog zo graag puzzelen. Een simpel kartonnetje op de juiste plaats leggen, kan me zoveel happinez geven ! Maar de tijd ontbrak me. 

En hup, naar de job. Weer goed wat afgestapt. En onderweg een berichtje krijgen van mijn liefste, dat hij gevallen was. Hij ging mountainbiken met een collega, en is een serieuze totter gegaan. De foto's die hij me doorstuurde (toch met enige trots) van de wondes, waren wel indrukwekkend. 

Het is gek hoe je aan dingen went. Vroeger zou ik bijeengekrompen zijn bij het zien van zulke wondes, maar door mijn job, zie je vaak deze dingen, en het went idd. Hij heeft een serieuze linkerzijde die helemaal geschaafd is. Een kapotte knie en elleboog, net zoals vroeger, weet je nog ? 

Nou, hij zal niet direct veel stapjes meer zetten, en ik kan mijn wondzorg oefenen. Hihi.

De foto die ik gekozen heb, is niet van de wonde (gelukkig), maar van de oefenruimte bij de kinesist, waar ik al heel wat heb afgezien.

Het resultaat :
Op de job : 13583 stapjes
Thuis : 5620 stapjes
Totaal : 19203 stapjes

En morgen, rustdag ! Echte rustdag.

Mvg
Bettina

6 oktober #thinkpink #derozemars #dag6

Saturday 7th Oct
Na mijn fan-tas-tisch vrij dagje donderdag, tijd om terug serieus te zijn. Vroege shift, en ik had me voorgenomen om het vandaag wat rustiger aan te doen.

Ik werk in een rusthuis, als zorgkundige, en er zijn heel wat zieken. Mijn rustige vroege shift werd een onderbroken shift. Op zich geen probleem, ik heb een sterk lichaam, dat lukt wel. Ik heb veel geluk op dat vlak. Ik besef echter hoe belangrijk het is om dat te onderhouden. En het lukt me meestal goed. Alleen dat lekker eten en drinken, da's mijn zwak puntje, he. 

Dus, onderbroken shift, en zaterdag kom ik ook werken. Dat is normaal mijn vrij weekend, maar toch maar de collega's en bewoners helpen. Het is grappig hoe zo een rusthuis een mini-dorpje op zich is. Ik kom uit een hele andere sector (jaren zelfstandig geweest, met een familie dansschool) en in de zorgsector moet je als werknemer echt wel héél sterk in je schoenen staan. Dat beroep is best ondergewaardeerd. (zegt natuurlijk iedereen van zijn beroep, ja).  Maar dus .... alles geven op de job. Ik ben wel een middagdutje gaan doen, en dat deed wel deugd. Is het nu goed of niet, die middagdutjes ? Tja, het deed goed, voila. En Lizzie kwam bij mij liggen, dus die vind het zeker geen probleem om een middagdutje te doen. (en een ochtenddutje, en avonddutje)

Ik ga zodadelijk kijken naar mijn stappen resultaat, dat zal zeker niet slecht zijn. Da's ook wel een voordeel.

Toen ik 's avonds naar de kelder ging om me om te kleden en mijn werkplunje uit  te trekken, vond ik een heel mooi, dankbaar briefje op mijn locker. Dat raakte me wel, het leek of ze voelden dat het me wel goed doen, dat moment. Soms voel je u een eenzame strijder (hoewel er heel wat collega's zijn, die ook mee in het bataljon zitten, maar op dat moment zelf, voelt ge u soms wat eenzaam). Zo een mooi compliment, nou mensen, dat doet deugd.

Back to business : de stapjes !

Op mijn werk (onderbroken shift) : 20127 stapjes (veel, he)
De tijd erbuiten : 3471 stapjes (dutje gedaan, he)
Totaal : 23598 stapjes (en ik ben een lange, dus grote stappen, he, vele kilometers)

Dag wereld, tot morgen. 

Mvg
Bettina

5 oktober #thinkpink #derozemars #dag5

Thursday 5th Oct
Ik had een zalige en sportieve dag !

Een uurtje kinesist, daarna te voet naar Ilse, om disco-materiaal te halen. Te voet ! Zot, he, maar het was zalig weer.

De ontvangst was fenomenaal. Muziek, roze ballonnen, roze outfit, en juichen ... zulke vrienden moet ne mens toch hebben. Ik vind dat iedereen een Ilse in zijn leven moet hebben.

Dan hebben we gebabbeld, hart gelucht, geknabbeld, gezongen met een courgette als micro en 2 lekkere rosé glaasjes gedronken. Trouwens, van onze 'zang act' met courgetten is een hilarisch filmpje. Vraag erachter ! Het is zooooo grappig.

Met de trein naar huis, en nu tevreden van een fijne stapdag.
Morgen doe ik het iets rustiger aan.

Stapjes van vandaag : 27926 stapjes

Veel liefs, wereld, het was plezant vandaag.

Mvg
Bettina


4 oktober #thinkpink #derozemars #dag4

Wednesday 4th Oct
Gisteren late shift, vandaag onderbroken shift. Aaarrrgghhhh, komt niet zo vaak voor, maar soms kan het niet anders. Dus, in de piekuren 's ochtends werken, en 's avonds. De overgang van late naar vroege is altijd lastig. Daarom komen mijn blogartikels in deze situatie al wel eens een dagje later.

Aantal stapjes ga ik straks noteren, want mijn Fitbit ligt nog op de job, en de dag is nog niet voorbij !

Voordeel van deze onderbroken dag, ik kan wandelen tussenin. Met de fiets vertrokken, deze ochtend, rond 11u te voet naar huis (1 uurtje stappen, half uurtje joggen, joggen ooit ook al eens gedaan). Dan ff thuis, en zo dadelijk weer te voet terug, en met de fiets naar huis. 

Het zal weer een mooi stapresultaat zijn ! Mss dat ik op mijn job maar eens de lift neem, in plaats van de trappen, dat heb ik wel verdiend (maar de liften zijn zooooooooo traag, he).

Ik zag op instagram dat het vandaag Werelddierendag is. Mijn favoriete diertje, is mijn Lizzie, een karaktertje. Een durvertje, zeker geen schootligger, babbelt veel, iets kleiner dan haar soortgenoten, en héél graag buiten. Mijn diertje. Ze heeft sinds enkele jaren nog 2 stiefbroers, 1 jaartje ouder en grote katers. Jos en Lili (ja, ik weet het, Lili voor je kater, .... tsssss).

Allé, lieve wereld, ik ga me klaarmaken om weer een stapje in de wereld te zetten. 
Cijfertjes van gisteren en vandaag vul ik vanavond of morgenvroeg aan.

Van en naar mijn werk wandelen en huishouden : 14150 stapjes (geen zittend gat, he mensen)
Op de job : 14261 stapjes voor onderbroken shift
Totaal : 28411 stapjes (zot he) (doet gene zeer)

Tot snel !

3 oktober #thinkpink #derozemars #dag3

Wednesday 4th Oct
Dag 3, en heel blij. Al elke dag heb ik een extra wandelingetje kunnen maken. Vandaag heb ik een korte late, dus, extra tijd. Mijn plan was om te gaan fitnessen. Normaal fiets ik, het is niet zo ver. Dus, te voet ! Het was nog donker, toen ik vertrok. Podcast beluisteren en stappen maar ! Het was heerlijk zacht weer buiten. Wel mijn nieuwe roze regenjas meegepakt, en ja zene, op de terugweg had ik hem nodig. De nieuwe jas is gedoopt !

Ondertussen nog even een Lidl'tje doen, te voet, en ik kreeg een mooi resultaat, nog voordat mijn shift begon. Woaw !

Ondertussen weer wat extra giften ontvangen, dat doet me wel iets, ongeloofelijk. Het motiveert enorm. 

De shift op de job ging prima. Iets minder stapjes, omdat ik op de gesloten afdeling stond, maar ik had wat voorsprong van de voormiddag, natuurlijk. 

Wandelen naar de fitness en terug + huishouden : 15550 stapjes (12,5 km)
Op de job : 10335 stapjes
Totaal : 25885 stapjes

Tot morgen, wereld, let's make some steps forward !

Mvg
Bettina

2 oktober #think pink #de roze mars #dag2

Monday 2nd Oct
Dag 2, hoe kan ik wat extra wandelen vandaag ? Dat is dé hamvraag, he. Ik heb nog heel wat dingetjes verzameld, en vandaag ben ik kattebrokjes gaan halen, voor mijn allerliefste Lizzie. Te voet, in de ochtend, terwijl iedereen zijn dag aan het opstarten was, voelde ik me een luxe-madam, ff te voet naar de dierenwinkel, op mijn gemak, terwijl heel de wereld zich buiten aan het haasten was. 

Speciale actie, weeral stempeltje erbij. Jahaaa, ik ben dol op 'spaarkaarten', weer dat competitiebeest in me, en het maakt me heel happy, om die stempel te verkrijgen. Ik voel me dan zo rijk.

Daarna wat huishouden doen, met angst de keukenkasten opendoen (er zit weer een muis binnen !), en naar de job. Late shift. Onderweg kreeg ik 'vuurwerk' op mijn Fitbit, dus de 10000 stapjes heb ik op de job zeker gehaald. Yesssss ....

Resultaat van de dag :
In mijn vrije tijd, huishouden en kattenbrokken halen : 9681 stappen
Op de job : 14168 stappen
Totaal dag 2 : 23849 stappen (woehoe !!!!)

Tot morgen, wereld. 
Let's do this.

1 oktober #thinkpink #derozemars #dag1

Sunday 1st Oct
Dag 1, we zijn van start gegaan ! Toch wat competitiebeest in mezelf ontdekt, want ik wil véél stapjes zetten. Kan niet moeilijk zijn, ik wandel graag en leg al heel wat kilometers af op de job.
Totaal onverwacht al het wat sponseringen mogen ontvangen en dat geeft wel een boost van jewelste ! Woaw !!!!! Dank u wel ! 

Deze Roze Mars vandaag feestelijk ingezet met een fikse wandeling richting brasserie, waar ik mijn liefste wou trakteren op een lekker diner, want hij wandelde mee, en geloof me, wandelen doet hij echt niet graag (hoewel hij met gemak de Zotte 50 van Gheel uitstapte). 

Door het uitzonderlijke goede weer, zat de brasserie natuurlijk nokvol, dan maar terug naar huis gewandeld, maar onderweg een leuke foodbar ontdekt, en daar neergeploft. Was héérlijk ! Ik had enkele foto's getrokken, maar blijkbaar kan ik per blog maar 1 foto uploaden, dus, ik ga heel bewust moeten kiezen. Moeilijk in deze tijden van overdadig foto's trekken, maar ja, het is weer eens iets anders. Less is more.

Het was héérlijk, iets te veel gegeten, dus dat wordt veel wandelen, deze maand, maar met veel positiviteit ingezet.

Mijn stapjes van vandaag :

Op mijn werk : 10780 (7,87 km)
Mijn huishoudelijke stapjes en wandeling naar brasserie : 10752 (8,5 km)

Totaal dag 1 :  21532 (16,37 km)
 
Nou, niet slecht, he ! Op mijn werk gebruik ik een clips met de Fitbit Inspire 2, en de km-tracking zal mss niet zo accuraat zijn. Dagdagelijks thuis gebruik ik mijn Garmin polshorloge. 

Best grappig dat ik bijna evenveel stapjes op mijn werk gezet heb, zoals in mijn vrije tijd. Ik ga goed slapen !

Tot morgen, wereld ! Let's keep moving.

Bettina
 


Thank you to my sponsors

500

Pieter Kuhn

Voor het goede doel

106

Paul Kuhn

Mooi gebaar!

106

Woefkesranch Erik En Marleen

Uit sympathie

106

Jurgen En Marleen Meeus

Top!

106

Alexander Pittoors

Top

100

Wim En Carina Krantenshop ´t Klavertje 4 Duffel

Geweldig initiatief!

100

Jef Dillen

Mooi initiatief!

100

Wilfried Huyghe

Met dank

100

Frans Pittoors

Met dank

100

Ben T

Mooi

100

Erik En Marleen Woef

Met dank

100

Wim Vloer

Danku

100

Wim En Francoise Pittoors

Bedankt !

53

Georgette Vermeulen

Alleen maar bewondering

53

Erna Meersman

Mooi initiatief

53

Anonymous

53

Luc Boekhouder

Mooi

53

Ilse Kuhn

Go for it Bettina! Oktober kleurt roze door jou🩷

53

Peeters Gustave

een mooi initiatief Bettina! Wij willen mee steunen!

50

Torenven

Mooie actie!

50

Dominique Immoactiva

Heel mooi!

50

Luc Hotel Malcot

50

Wim Arras

Mooi

50

Griet Oliver

Met dank

50

Jan Vandeveire

Top

26.50

Ellen Geysemans

Wat een top initiatief! ❤️

26.50

Annik Van Dessel

Hoop geeft moed.Hoop geeft licht. Hoop geeft zuurstof Hoop stuurt ons verder in moeilijke tijden.❤️

26.50

Bart & Diane Van Camp-celen

Knap initiatief

26.50

Ghislena Van Edom

Mooi initiatief! Blijven stappen .

26.50

Nele Claes

Veel succes! Mooi initiatief.

26.50

Pascale & Johan

Super initiatief! Veel wandelplezier gewenst, succes met de challenge, go go go Bettina!

26.50

Josette Velthuis

Succes met de challenge!!! Josette

25

Kim Discart

Mooi initiatief! ❤️

25

Robbe En Joyce

Heel mooi initiatief, samen maken we het verschil! 💪

25

Kathleen Moons

Bedankt voor je inzet 🙏 Doe zo voort 🎀🩷

25

Sophie Op De Beeck

Wat een mooi initiatief, veel succes!

25

Hilde Henderickx

Bij deze een warme aanmoediging voor een mooi initiatief!

25

Evelien Aerts

Een super initiatief!! Veel succes!

15.90

Ellen Verelst

Super initiatief!

15.90

Karine Beullens

Geweldig wat je doet 👍

15.90

Guy En Ellie Verstraeten-de Vos

Je bent er bijna

15

Laura De Cnodder

15

Christin Schaeken

Wat een topinitiatief. Een "symbolisch fortuin" dat hopelijk wat positiefs teweeg brengt voor iedereen die het kan gebruiken. Zo'n warme actie... dat laat niemand onberoerd lijkt me. Veel liefs voor alle strijders, ex-strijders, familieleden, vrienden.... Veel courage voor iedereen die wel een steuntje kan gebruiken. En uiteraard ook succes aan Bettina de wandelaar! Goed bezig lees ik!

10.60

Ilse Kuhn

Kijken in de zakken van de winterjassen en nog een kleine schat gevonden. #rozemars #thinkpink

10.60

Olga Wyns

Een initiatief om te omarmen!

10.60

Elisabeth Silda

10.60

Stef De Vos

👍🏻🩷

10.60

Ilse Kuhn

Gevonden´ chacossengeld´, gouden tip geweest! Keigoed bezig Bettina!

10

Mano Schoors

😘

5.78

Bettina Walkiers

5.30

Bettina Walkiers

Mijn 5 euro, gevonden, ergens in een verloren kaftje van vroeger.

5

Angèle Pignet

Het is een kleine bijdrage maar gegeven met een groot hart gevuld met hoop.