Inzameling externe borstprotheses voor Ecuador

By Christine Van der heyden Join Me

Contacteer me: borstprothesesvoorEcuador@gmail.com

Hallo, 

Ik ben Christine. Op 2 juli 2021 diende mijn linker borst t.g.v. borstkanker volledig geamputeerd te worden. Met zicht op de reconstructie-operatie besefte ik dat mijn protheses na de operatie nutteloos geworden zullen zijn. Ook patiënten die géén reconstructie hebben, krijgen 2-jaarlijks een prothese, ook al is de 'oude' niet kapot. Dat maakt dat er héél veel protheses in kasten blijven liggen, terwijl ze wél nog van nut kunnen zijn. 

Ik werk al jaren samen met onderzoeksinstellingen in Ecuador waardoor ik een grote affiniteit met dit land heb. Ook daar is borstkanker de meest voorkomende kanker, doch patiënten worden er veel minder goed omkaderd. Zo is het voor patiënten, en al zeker de 'indígena', de volkeren van Amazone en Andes, helemaal niet evident om een borstprothese te bekomen. Wat als onze 'oude' protheses een tweede leven kunnen krijgen en wat als we daarmee de lotgenoten, samen mét de prothese, hun zelfvertrouwen terug kunnen geven? 

Dankzij de steun van Ecuadoriaanse vrienden kunnen we rechtstreeks patiënten in de buurt van Ibarra (Andes) en Tena (Amazone) bereiken en hen gratis (!) helpen. 

Ben jij die lotgenoot die haar nutteloze postoperatieve prothese, externe (niet-klevende) silicone prothese, sportprothese, protheseBHs,... wil doneren?

Alvast een dikke dankjewel! 

Christine 

Contacteer me: borstprothesesvoorEcuador@gmail.com

Thank you to my Supporters

26.50

Nds

21.20

Marieke Merckx

Lieve Christine, Wat schrok ik, toen ik gisteren las dat jij borstkanker hebt. Eerst en vooral hoop ik dat het met jou nu goed gaat! Daarnaast ook proficiat met deze mooie actie, prachtig ook dat je uit je ziekte de kracht haalt om in Ecuador mensen te helpen. Helemaal jij, denk ik dan! Ik wil je veel succes wensen met de actie, ik heb waar ik kon jouw actie gedeeld en doneer met plezier wat centjes, aangezien ik je zelf niet aan protheses kan helpen. Lieve groet, Marieke

21.20

Mandy Ghyselinck

21.20

Veerle Lagaert

Beste Christine Proficiat met deze actie! Zeer veel succes en hou ons verder op de hoogte. Collega DLO! Groeten Veerle

10.60

Kaat

Alvast een start van je 50 euro. 😁

10.60

Ann Van Laecke

Succes met dit mooi initiatief!